Conversion of Existing Building into a Creative Business Centre / Hub

Client: Confetti Group and Nottingham City Council
Completed: 2009

Budget: £800,000

When Confetti took over the building in 2008 it had been sub-divided into a number of small textile manufacturing units with basic services and limited accessibility. Their brief for redeveloping the building was to provide a number of high quality, fully serviced spaces for creative businesses. These included offices, meeting rooms and hot desk areas that could be rented by new businesses, along with associated hub facilities, including a restaurant and bar.

First the building was stripped back to the original structure to allow the replacement of fire protection and services. Two new fully accessible stairs and a new lift were introduced to improve access and circulation around the building. Energy efficient mechanical services and lighting were installed and high-speed wired and wireless Internet access provided to all spaces.

The outside of the building was cleaned, repointed and damaged windows replaced. A new eye catching entrance was created in the position of an old loading bay, providing level access into the building. Acoustic walls were constructed on the upper floors to sub-divide the space into a number of units, all with natural light and ventilation. Finally what was an under used storage space in the basement has been converted to a high spec sound post-production facility.